De tijd van de videotheek

Ik ben nu zelf 36 jaar en ik heb (jawel) de de meegemaakt van de videoband. Het was toendertijd altijd super speciaal als ik met het vriendje Daniel een film mocht huren en hiervoor geld van moeders kreeg. We huurden dan altijd een film in Waddinxveen bij Video Lion. Het liefste enge films. Een leuke was toen de Leprachaun. Dit was een soort groene “milieuzame” kabouter die horror-achtig gemeen was. Het huren was al leuk en een onderneming op zich.

Na enkele jaren ontwikkelde de film huur zich al… je kon een videoband uit de “muur” huren. Dit was al een mega verandering op zich. Je moet wel even nagaan dat de winkels toen op zondag dichtwaren: alleen de snackbar en de videotheek waren open. En nu kon je ook nog eens een keer een film huren uit een muur?

videotheek van toen

Als ik daaraan terugdenk en nu hoe het nu is sta ik er toch versteld van hoe dingen kunnen veranderen. Als ik nu even een filmpje wil kijken, dan knal ik Netflix aan.
Gisteren heb ik nog een horrorfilm aangezet: The Collection, was een leuke horror film. Gewoon het gemak van het doen en laten. Wat een gemak!

Kijk, downloaden is illegaal. Ik snap wel waarom mensen dat doen, maar het is fout. Een film maken is al duur en als mensen er dan ook niet voor willen betalen is dat ook wel apart. Ik denk dan: Stel dat iedereen gewoon zo een Netflix account zou hebben, dan wordt er overal gewoon voor betaald en kunnen er veel meer goede series en films van worden betaald. Uiteindelijk is het toch het kijkplezier waar het om draait? Als niemand zou willen betalen, dan is toch het spoor bijster?