Verschil Nederlandse Netflix en Amerikaanse Netflix

Het verschil tussen de Amerikaanse en Nederlandse Netflix

Ik ben al sinds 2013 lid van Netflix, ja vanaf het begin eigenlijk al dat Netflix in Nederland kwam. Het aanbod was toch nog vrij karig met voornamelijk veel oudere films en slechts een paar interessante films.

Waarom ben ik dan toch lid geworden?
Ik wist van tevoren al via via dat je Netflix USA kon bekijken in Nederland, maar hoe wist ik nog niet. Ik heb dus maar gewoon de gok genomen en ik heb dus gewoon 30 dagen gratis lidmaatschap genomen om te kijken of het wat was. Ik kwam er toch al vrij snel achter dat het hele systeem mij wel beviel. Kijken wanneer en wat ik wil en ook werd het onthouden wat ik wel en nog niet gezien had. Het is mij echt een keer overkomen dat ik dezelfde film mee kreeg. Ik huurde ook zoveel films en kennelijk was het personeel niet echt begaan met mijn film keuze.

Na een paar dagen had ik het aanbod toch wel een beetje gezien (December 2013) en ging ik toch op zoek naar een methode. Ik heb over diverse mogelijkheden gelezen en informatie gelezen.
In het kort: om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix dien je je DNS gegevens in te kunnen stellen voor die regio. Ik heb toen een gratis dienst geprobeerd, maar deze was te traag voor woorden en 3D films kijken ging al helemaal niet.

Tevens is er genoeg te lezen over de veiligheid van derden waar jij gebruik van kan maken als “Gratis” DNS regio dienst. Ik heb geleerd dat in het leven niks gratis is. Er zit haast altijd wel een addertje onder het gras.

Ik download al een tijd geen films meer, dit scheelt mij ook de nodige risico voor wat betreft het binnenhalen van virussen en andere schadelijke software. En bovendien is het downloaden ook gewoon nog eens illegaal.

Dus waarom zou ik dan risico gaan nemen?
Ik heb toen een proefperiode genomen van 1 week, dit is mij gewoon top bevallen. Het film en serie aanbod is gewoon veel groter. De laatste serie die ik recent helemaal gekeken heb is The Walking Dead. Deze staat echt niet tussen de Nederlandse collectie op dit moment, maar ik heb toch al 4 seizoenen zo kunnen bekijken. Het is slechts een voorbeeld, het aanbod in Amerika is al tien keer groter dan in Canada, laat staan Nederland.

Het is geen noodzaak om Netflix Amerika te kijken, maar aangezien ik toch al veel films en series gekeken heb, is het voor mij erg interessant. En bovendien zitten er genoeg nieuwere films tussen. Het is nu december 2014, maar ik heb al zat films gekeken die van dit jaar zijn via Amerika. De Nederlandse collectie is toch veelal een stuk ouder.

netflix usa verschil nederland

Zelfs Netflix Canada loopt achter op Amerika…

 

Netflix USA heeft in vergelijking met Netflix Nederland:

  • een veel groter film aanbod (zeker ruim 10 x meer)
  • een veel groter serie aanbod
  • meer docu’s en andere programma’s
  • ook online 3d films
  • Engelse ondertiteling
  • veel nieuwere films, series, etc
anada amerika

Dit al het verschil tussen Amerika en Canada….

Het enige wat misschien een hindernis is, is dat ondertiteling in het Engels is voor bijvoorbeeld kinderen. Maar, dat is geen probleem. Je kan voor elk systeem de DNS instellen. Dus bijvoorbeeld de PS3 op regio Nederland en de Smart TV op regio Amerika. Tussentijds kan je natuurlijk ook gewoon switchen tussen de regio’s, geen probleem. Dus voor als je ook de Nederlandse caberet wil kijken (die zal je niet zo snel in de Amerikaanse versie vinden) kan je gewoon je regio terug zetten op Nederland wanneer jij dat wil!

netflix usa verschil

Zelfs Netflix Canada loopt achter op Amerika…

Wat kost een dagfilm huren in de videotheek? Gauw al 4 euro, zelfs online huren kost ongeveer 4 a 5 euro. Wat kost de gratis proefperiode van Unlocator? Nou die is nu 1 week gratis. Netflix heb je al en anders kan je het 1 maand gratis uitproberen. Wil je langer dan 1 week Unlocator gebruiken? Dan kost die service je 5 dollar = 4 euro per maand. Nou, voor dat geld zal een film of serie kijker in Nederland absoluut niet wakker liggen. Altijd opzegbaar, veilig en geen verplichtingen.

En wellicht denk je hoe het zit met de ondertiteling? JA, die is er niet in het Nederlands, maar er zit wel ondertiteling in het Engels bij alsmede Spaans, Duits en andere talen voor verschillende film, maar in ieder geval altijd Engels. Voor mij persoonlijk is dat voldoende en bovendien leer je zo nog eens beter Engels ook 🙂

Doe er je voordeel mee….probeer het gratis uit!

PS: in december 2014 krijg je nu tijdelijk 25 % korting op je  Unlocator account ! Uiteraard kan je eerst 1 week gratis genieten!

walking dead op netflix nederland

Mijn favoriete serie… nog niet te kijken bij Netflix Nederland!!

 

Verder nog 1 voorbeeld: Sons of Anargy. Op de afbeelding zie je 6 seizoenen, dit is via de Amerikaanse versie van Netflix. Via Nederland, heb je er maar 5.

sons of anargy netflixDeze blog is op 2 december 2014 gemaakt, het zal met de tijd altijd wel weer veranderen. Het enige wat ik wil aangeven is dat er groot verschil zit tussen Nederland en Amerika, maar ik denk dat iedereen wel weet waarom… Amerika is toch wel het film Hollywood waar de meeste en beste films worden gemaakt. Ik zou zeggen, maar gratis een account op Unlocator en flik hetzelfde als mij en verkrijg toegang tot veel meer vermaak!!!